Geplaatst op

Zondag 26-6-2017

Op de laatste zondag van juli reed Ons Verzet een jaarlijkse klassieker, de Jan Meulepas marathon. Om meerdere redenen is dit geen alledaagse rit,  het is de enige clubtocht waarbij we door de 200km heen gaan en een tocht die we ter nagedachtenis van Jan rijden. Tijdens deze lange zit passeerden we opnieuw diverse punten waarvan we weten dat Jan er in zijn eentje graag kwam. Via Gennep de grens over met een 1e stop in Kevelaer en de bijzondere  middagpauze aan de Hariksee in Nettetal, een van zijn favoriete bestemmingen. Door de kwaliteiten van de keuken snappen wij wel waarom. Vervolgens bij Swalmen weer de grens over, pontje bij Reuver en via Echgel naar Griendtsveen en vanaf daar terug naar Schaijk. Ondanks de regen tijdens de eerste uren en  soms stevige wind werd het wederom een mooie tocht. Terloops hebben we heel wat aan de vaardigheid bandje wisselen kunnen doen. Met 233km op de teller bereikten groep 1 en 2 clubhuis de Potter, waar Margriet ons hartelijk verwelkomde. Toergroep 3 reed eerder op de dag de halve Marathon met als keerpunt de brug bij Wanssum. Toergroep 4 fietste het jaarlijkse rondje Lieshout met rust en keerpunt onder bij de bekende brouwerij van dit dorp. Ook zij kregen te maken met de in de loop van de ochtend toenemende wind en af en toe wat nattigheid.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 18-6-2017

Het vaderdagweekeinde is een weekend van veel activiteiten, veel kilometers en veel zweetdruppels geworden. Voor een aantal begon het fietsweekend al op vrijdag in Luxemburg met op zaterdag de deelname aan de Jean Nelissen Classic vanuit Vianden.  Alhoewel deze buiten het reguliere toerprogramma valt is het een rit met uitdaging die door de verschillende afstanden (105 -180 km) voor ieder van ons passend is. Het was wederom genieten van het pittige klimwerk, de verkeersluwe routes en prachtige uitzichten.

Terug in Schaijk stond de zondagse rit min of meer in het teken van uitfietsen. Groep 1 reed door het land van Maas en Waal, met keerpunt de brug bij Zaltbommel en pauze in Neerijnen, groep drie was ook in het land van maas en waal te vinden maar hield de afstand wat korter, al is 100 km. toch nog steeds een behoorlijk stuk. Groep 2 ging in tegengestelde richting via de Maasheggen en keerde in Blitterswijck om vervolgens via de bossen van de Maasduinen en oostelijke  Maasoever via Gennep huiswaarts te keren

Toergroep 4 en 5 gingen elk apart op pad voor een vaderdag verrrassingstocht door het Brabantse land. Via o.a. Vinkel en Heeswijk werd een prima te fietsen route gereden met veel afwisseling, in Sint Oedenrode was het even zoeken naar de juiste pauzeplek maar daar smaakte de koffie niets minder om. Via de maashorst terug naar Schaijk verliep ondanks een lekke band bij Nistelrode lekker vlot waarna iedereen even na kon praten op het zonnige terras van het clubhuis.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 11-6-2017

Na een drukke week, waarin de Maashorstfiets3daagse centraal stond die ondanks het slechte weer van de eerste dagen toch velen een hoop fietsplezier bood, was het zondag j.l. tijd om zelf weer op de fiets te klimmen.

Groep 1, 2 en 3 deden de jaarlijkse Keienrenners Classic. Een tocht die we niet willen missen omdat het een route is waarin alles zit waar we als toerfietser blij van worden. Polder, bos, dijk, vlak, maar ook de nodige klimmetjes. De aaneenschakeling van de heuvels rondom Doorwerth, Wageningen en de Utrechtse heuvelrug liet ons flink zweten. Door bij de brug van Ravenstein op de route te gaan, waren we relatief snel bij de pauze. De tweede stop bij Kesteren was dan ook welkom, temeer omdat door de hoge temperatuur en de stevige wind we wel wat extra drinken konden gebruiken. De laatste etappe door het land van Maas en Waal werd met wind op kop nog een heuse beproeving, maar eenmaal terug op het terras van ons clubhuis kon er mooi weer 140 km bijgeschreven worden.

Groep 4 vertrok op deze zonnige zondag naar het zuiden om de Siberiëroute af te leggen. Hoewel de naam iets kouds in zich heeft werd het toch een warme rit van 90 km dwars door de Peel naar dit gehuchtje nabij Venray. Ook groep 5 vertrok in dezelfde richting maar koos ervoor om via een enigszins zigzaggende route naar Boekel, Erp en omgeving te rijden.

Na een vroege pauze ging het vervolgens via de rand van Veghel en Uden terug naar Schaijk waar ze na 60 km. als eersten van alle groepen op het terras van het clubhuis arriveerden.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 5-6-2017

Zelfs de mooiste fietsroutes blijven nooit hetzelfde want het kan altijd beter. Zo reden toergroep 1 en 2 op tweede pinksterdag een vernieuwde Ommegang van Kevelaer. Vooral rondom het bedevaartdorp was het een en ander aangepast en de pauze was dan ook niet in de schaduw van de Dom, maar even buiten het altijd drukke centrum. Wel was het weer volop genieten van de veelal verkeersluwe wegen in een fraaie omgeving. Door nabij Gennep 2x de grens te passeren kon het gebeuren dat er meer kilometers in Duitsland gereden werden, dan in ons eigen landje. Toch knap voor een route van iets meer als 125km.

Toergroep 3 fietste deze 2e Pinksterdag de Wout Poels tocht van bijna 110 kilometer. Dat hield in aan de Brabantse kant van de Maas heen en na de brug bij Wanssum en de pauze in Well via de Limburgse kant van de Maas weer terug naar Schaijk.

Net als de overige groepen troffen groep 4 en 5 deze dag prima fietsweer voor een pinkster-verrassingstochtje. Met afwisselend dijkweggetjes, polderwegen en lekkere fietspaadjes werd er door hen resp. 80 en 60 kilometer afgelegd.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 28-5-2017

De voorlaatste zondag van mei werden bij Ons Verzet besteedt aan de jaarlijkse koppelrit en familiedag. Daarna bood Hemelvaartsdag iedereen een vrije keuze om al dan niet op de fiets een eigen fietstochtje te maken.

Op 28 mei tenslotte beloofden de weersvoorspellingen een prima fietsdag. Met vier groepen was Ons Verzet present bij TWC Berghem voor de Merx Klassieker. De groepen 1 en 2 snelden zich naar Berghem voor de inschrijving van de 125km variant, terwijl groep 3 en 4 bij de Banden Molen op de route ging en zich op de pauze lieten registreren. In een lus via Mill en Linden staken we de Maas over om vervolgens door Mook en Milsbeek op de Zwarteweg aan de eerste van een reeks klimmetjes rondom Groesbeek en Berg en Dal te beginnen. Inmiddels kwam de zon achter de laatste onweersbui te voorschijn en was de benauwdheid een serieuze tegenspeler. De Jansberg, Stekkenberg, Tivoli, Oude Holleweg, Beekmandalseweg, Zevenheuvelenweg, aangevuld met kleinere heuveltjes; het zat er allemaal in. Via Malden, Alverna en de brug bij Ravenstein keerden we terug in Schaijk.

Lees Meer

Zondag 14-5-2017

Ook op Moederdag werd er bij Ons Verzet in clubverband gefietst en gelet op het aantal deelnemers moesten een aantal moeders nog even wachten tot de wekelijkse fietstocht verreden was. Maar om niet te ver van huis te raken, ging het rondje voor de groepen 1, 2 en 3 via de randen van Helmond en Mierlo naar Nuenen. de koffiestop was gepland bij de Collse watermolen. Na het toezingen van onze jarige toerkoningin, werd de tocht vervolgd langs de watermolens van Nederwetten en Kilsdonk. Deze laatste stond in volle glorie te draaien. Of die bij Nederwetten door iedereen opgemerkt is valt te betwijfelen, daar terplekke alle aandacht nodig was voor een stuk van 3,5 km kasseien. Toergroep 4 reed een GPS rondje van 80 km terwijl groep 5 een tochtje maakte naar pauzeplaats de Lachende Vis aan de rand van Den Bosch waarbij als altijd het deel op en over de Maasdijken het pittigste was. Later in de ochtend bepaalde de opkomende wind traditiegetrouw hoe moeilijk of makkelijk het ging onderweg naar het eindpunt in Schaijk. Al met al werd het voor alle groepen een vlotte tocht, zodat de moeders niet te lang hebben hoeven wachten om in het zonnetje gezet te worden.

Lees Meer

Zondag 7-5-2017

Lenteweer was het op de eerste zondag van mei nog niet bepaald maar gelukkig wel droog en voor een enkeling bleek dat al reden genoeg om in korte fietsbroek aan de start te verschijnen. Toergroepen 1 en 2 hadden, in tegenstelling tot gebruikelijk, elk een eigen route. Groep 1 bezocht Noord-Limburg voor een eigen versie van de Wout Poels toertocht, Groep 2 zocht de uitdaging op de Veluwe. Een ander verschil was de verreden afstand: 115 om 150km. Daarmee konden de snelste rijders binnen Ons Verzet in een stevig tempo en in een recordtempo Blitterswijk bereiken, alwaar Wout Poels voor altijd vereeuwigd staat op een muurschildering. Dat leverde een mooi plaatje op. Het gemiddelde van groep 2 kwam met 28,3km/u dan wel lager te liggen, maar daardoor was er meer tijd om rond te kijken op de imposante Veluwe. Keerpunt was Loenen en de opvallendste bezienswaardigheid een viertal herten die voor ons de weg overstaken. Toergroep 3 en 4 bezochten de altijd weer aangename Coppitoer bij onze fietsvrienden van TWC Coppi in Herpen. Een tocht over fietsvriendelijke wegen door de diverse landschappen tussen Herpen en Olland, waarbij de kernen van dorpen zoveel mogelijk worden gemeden. Toergroep 5 maakte een trainingsrondje en deed daarbij voor het eerst in het prille bestaan van deze groep Groesbeek aan. Dat heuglijke feit werd natuurlijk voor het nageslacht op de foto vastgelegd en met de eerste klimkilometers in de benen kon men tevreden huiswaarts.

Lees Meer

Zondag 30-4-2017

Een bleek lentezonnetje verleidde een enkeling tot vertrek in korte broek afgelopen zondagmorgen maar de meesten hielden toch nog maar even de beenwarmers aan. Eenmaal op de fiets bleek de wind deze morgen de zwaarste “tegenstander” voor de leden van Ons Verzet. Groepen 1, 2 en 3 vertrokken om 8 uur voor hun jaarlijkse klimtocht met pauze in de vlakke Ooypolder bij Nijmegen. Voor en na deze koffiestop in huiskamer-café Oortjeshekken werden de nodige klimmetjes in en rond Berg en Dal aangedaan. Ook groep 4 ging voorzichtig de klimconditie testen met een rondje Groesbeek waarbij op de Wolfsberg en Stekkenberg de eerste hoogtemeters van het jaar gemaakt konden worden. Groep 5 reed een trainingsrit via de maasbruggen van Grave en Gennep en omdat het lekker ging resulteerde dat in de langste rit van het seizoen tot nu toe. Tussen twaalf en een vielen alle groepen weer bij thuishonk de Potter op de klep om even na te buurten.

Lees Meer

Zondag 23-4-2017

Fris en een beetje winderig maar verder wel prima fietsweer op de zondag voor Koningsdag lokte de leden van Ons Verzet op de fiets. Onze mountainbikers reden “Ollands ruigste”, een atb-rit door een schitterende natuurrijke omgeving, o.a. het Dommeldal. Toergroep 5 was opnieuw present voor een trainingsrondje van 50 á 60 kilometer terwijl groep 4 de jaarlijkse Nederheidetocht van 85 km. verreed. Via de Peel naar de fraaie omgeving van de Bakelse plassen met pauze bij de Stippelberg blijft toch elke keer een van de mooiere toertochten uit het programma. De wind maakte de terugtocht naar Schaijk dit keer nog eens extra pittig. Toergroep 2 bewaarde hun geplande tocht voor later en verdeelde zich over groep 1en 3 die elk via een andere route naar de omgeving van America fietsten. Zowel via de Libertyroute van 110 kilometer als de acht van America van 100 kilometer was de heenweg redelijk makkelijk. De terugtocht vergde ook hier meer conditie om tegen de wind in Schaijk weer te bereiken .

Lees Meer

Maandag 17-4-2017

Afgelopen paasweekeinde kregen de weervoorspellers eens een keer ongelijk en waren er op tweede Paasdag toch prettige fietskilometers te maken. Groep 5 maakte zo een rondje in de omgeving, Groep 4 verruilde de Klaver van Brabant voor een rondje Doorwerth met het eerste beetje klimwerk van dit toerjaar. Toergroep 3 fietste een nieuwe tocht van 100 kilometer met pauze bij de Schutskuil in Lennisheuvel midden in het groene hart. Toergroep 1 en 2 reden ook hun eerste klimkilometers van het wegseizoen tijdens de tocht met de alles zeggende naam Rundum der Totenhugel. Deze rit is elk jaar weer een beproeving Bij vertrek uit Schaijk leek het nog een natte dag te worden, eenmaal gestart in Siebengewald was het wel fris maar later met het zonnetje erbij lekker fietsweer. Het vals plat en af en toe een venijnig klimmetje was samen met de pittige noorden wind een uitdaging. De nieuwe stukken in de route over de geasfalteerde oud spoorlijn leken een verademing, alhoewel de hekjes ter bescherming bij kruisingen veel energie kostten door het remmen en aanzetten. Van de oorspronkelijke plannen om vanuit Siebengewald naar huis te fietsen, bleek voor de meesten te weinig energie over.

Lees Meer
page 1 of 2

Start typing and press Enter to search