Zondag 20-8-2017

Zondag was de laatste rit waarin groep 1, 2 en 3 de zelfde routen zouden rijden.
Was omdat de pauze na ca 61 km te vroeg zou komen voor groep 1 hebben ze er maar een extra lus van ca 5 km aangemaakt waardoor we met beide groepen gelijktijdig op de pauze aankwamen. Omdat er nog een groep van ca 10 renners tegelijk met ons aankwamen was het wel een drukte in een keer op het terras. Gelukkig hadden we een zeer ervaren serveerster die niet op haar mondje was gevallen waardoor we toch weer snel onze route konden vervolgen. De terugrit vanaf Jacobushof bij Lennisheuvel ging met een behoorlijke hoge snelheid i.v.m. grote stukken wind in de rug.
Groep 4 reed een tocht richting Grave en daarna over de dijk naar Heumen, via Nijmegen over de nieuwe brug naar Lent. De route ging vervolgens verder via Oosterhout, Herveld, Winssen en Bergharen om daarna de brug naar Ravenstein te nemen om zo weer in het Brabantse land weder te keren. Nog even via Huisseling naar de Handwijzer om ook hun tocht bij de Potter op het terras te eindigen.
Groep 5 maakte een rondje Oss wat hen via Geffen en Nuland naar Lith voerde om gezellig een kopje koffie te nuttigen bij Eeterij Bij ons op den dijk. Na deze pauze vervolgden zij hun weg over de dijk om via Oijen naar Macharen te gaan. vanaf daar langs de dorpenweg naar Haren om net als groep 4 via de Handwijzer naar Schaijk te rijden.
De mountinbike groep had op zaterdag de Leyetocht in Helvoirt op het programma staan. Hier kon gekozen worden uit de afstanden 30, 40, 50 of 75 km.

Lees Meer

Zondag 13-8-2017

Waar fiets je heen als je niet naar Zyflich gaat? Dit was een vraag die door de leden van groep 1, 2 en 3 moest worden beantwoord.
En als we wel naar Zyflich gegaan waren, hadden we dan minder klimmetjes gehad in en om Nijmegen/Berg en Dal? Via het land van Maas en Waal staken we bij Ewijk de brug over om via de dijk naar Lent te rijden. De Waalbrug over om gelijk een serie klimmen te nemen die dan wel kort, maar heftig zijn. Na zo’n beetje alle bekende en minder bekende heuvels gehad te hebben, koersten we via de Duitse bultjes naar Wyler; inderdaad om net voor Zyflich af te draaien naar Tivoli voor de koffie. De 2e helft reden we eerst terug richting Duitsland om via de Horst de Brandenberg nog even te pakken. Daarna was de Wolfsberg nog een dingetje, maar lokte de vlakke dijk van Heumen naar Nederasselt ons vlot richting de finish. We schrijven zo een fraaie vakantierit bij.
Groep 4 heeft deze zondag een rondje IJsselstein gepland. echter deze kon dit jaar helaas niet doorgaan. Hiervoor werd het rondje Kasterense koffie ingepland welke door het mooi rustige vlakke land naar het buurtschapje Kasteren voerden voor de beloofde koffie of indien gewenst iets anders. Na deze pauze werd ook hier weer snel huiswaarts gekoerst om bij de Potter onder een glaasje een en ander te kunnen bijpraten voordat de kermis begon.
Groep 5 kreeg vandaag versterking van Christ welke samen met de anderen het land van Maas en Waal ging opzoeken om uiteindelijk bij Moeke Mooren hun geluk te beproeven voor koffie of iets anders. Ook zij zochten vandaar weer snel Schaijk weer op om na 65 km ook hun ervaringen met de overige leden te kunnen delen.

Lees Meer

Zondag 6-8-2017

De vakantie is nu echt begonnen waardoor de deelname bij groep 1, 2 en 3 nog slechts 10 deelnemers betrof. De opsplitsing van groep 2 naar 1 en 3 blijft goed werken. De route naar het Joe Mann paveljoen in Best was zeer geslaagd.
Mogelijk dat deze volgend jaar op een ander tijdstip gepland kan worden zodat meerdere leden van Ons Verzet van deze tocht kunnen genieten.
Groep 4 heeft deze zondag een eigen rit van 70km samen met groep 5 gemaakt. Ook zij waren deze zondag dan ook met een mooie groote groep.

Lees Meer

Zondag 30-7-2017

De vakantie is nu echt losgebarsten, toch was de belangstelling wederom goed. De opsplitsing van groep 2 naar 1 en 3 werkt naar ieders tevredenheid. Daardoor blijven de groepen ook van dusdanige omvang dat je niet constant een kopbeurt hebt. En dat was vandaag wel zo prettig. Na een slinger achter Berghem en Oss om, kwamen we op de Gewandeweg de wind flink tegen. Ook op de dijken naar de brug van Hedel waaide het stevig door. Wie gedacht had na de pauze in de Gouden Molen in Rossum alleen maar wind in de rug te hebben, kwam bedrogen uit. Met name richting Alem, maar ook tussen Alphen en Maasbommel, om Batenburg en vanaf Herpen naar Schaijk kregen we het niet cadeau. Toch was er nog genoeg energie over om bij De Potter de ervaringen te delen.
Groep 4 had een rit naar Groesbeek gepland. echter door een valpartij in het begin en daardoor een kapotte fiets hebben ze ter plekke maar een aangepaste route gemaakt.
Groep 5 reed zoals gebuikelijk een eigen tocht van ca 65km

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 23-7-2017

Net als voorgaande jaren werd afgelopen zondag door de fietsgroepen van Ons Verzet doorgeschakeld naar het vakantie-verzet.  Deze en de komende zondagen zal er steeds een trainingsrit gemaakt worden naar en door een van de windstreken van Schaijk en omgeving.

Toergroep 5 reed een eigen trainingsrondje terwijl groep 4 het Maasheggengebied richting Boxmeer op zocht voor hun eerst vakantierit. Toergroep 1,2 en 3 begonnen met een rondje naar de Brabantse Kluis. Zo leverde het mooie fietsweer, maar ook het feit dat de vakantie nog niet echt losgebarsten is, een mooi aantal deelnemers op. Via Erp, Lieshout en  Helmond werd na de passage van Aarle-Rixtel de pauze bereikt. Daar maar ook op de andere pauzeplaatsen bekroop ons langzaam het vakantiegevoel en kon er deels met de wind in de rug teruggereden worden naar clubhuis De Potter om de tochten te evalueren samen met de overige niet-vakantievierders.

Lees Meer
Geplaatst op

Zaterdag / zondag 15/16-7-2017

Afgelopen weekeinde werd er door onze fietsgroepen 1, 2 en 3 deelgenomen aan een van de toerfietsversies van Luik-Bastenaken –Luik, al jaren kiezen wij voor de tocht georganiseerd v.c. La Redoute uit Aywaille. Deze versie blijft boeien met een mix van de 110km en 180km routes.  Terwijl groep 3 aan 110 km genoeg heeft resulteert er voor groep 1 en 2 een rit van 145km  met ca. 2200 Hoogtemeters door de Ardennen. Het is elk jaar weer lastig om tijdens de eerste 15km het juiste tempo te vinden, daar de gemiddelde stijging van 3,5% weinig lijkt, maar toch een aanslag op de koude spieren betekend. Een mooie aaneenschakeling van klimmen over ondermeer Cote de Sart, Cote de Wanne en Cote du Rosier , afgewisseld met vals plat en soms een lange afdaling om het gemiddelde wat op te vijzelen. Groep 3 trakteerde zichzelf op het eind toch even door de Redoute mee te pakken en zo ook ruim 1500Hm op de teller te zien staan.

Groepen 4 en 5 reden hun wekelijkse rit op de zondagmorgen, een Brabantse trainingsrit van 60 km.voor groep 5 terwijl groep 4 de Brabantse Kluis op zocht. Minimaal een keer per seizoen wordt deze tocht van 80 km verreden.  Afwisselend via de peel heen en terug via de omgeving van de Zuid-Willemsvaart of andersom wordt de Kluis nabij Bakel als rustpunt opgezocht. Tussen klooster en kalfjes is het dan tijd voor de koffie om daarna ook het tweede deel van de route tot een goed einde, d.w.z. terug naar Schaijk te brengen.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 9-7-2017

Afgelopen zondag stond op het toerfietsprogramma van Ons Verzet voor groep 3 en 4 de deelname aan de Daphny v.d.Brand classic. Deze ladies ride was net als vorig jaar toegankelijk voor zowel vrouwen als mannen en daarmee kon iedereen lekker vlot vanaf de Heische Tip richting de groesbeekse heuvels. In de 80 kilometer rit met een assortiment van klimmetjes kon eenieder zich uitleven. Zo werden onder perfecte weersomstandigheden o.a. de St, Jansberg en Wolfsberg bedwongen.

Groep 1 en 2 zochten hun heil in de heuveltjes van de Veluwe tijdens de Veluwetrimtocht.

Een aantal Ons Verzetters had een fietsweek met echt klimwerk in het Rhonedal met o.a. de Grand Colombier en de Mont du Chat er in achter de rug, voor hen was het uitfietsen in ons vlakke Nederland. Voor de overigen boden de beklimmingen van heuvels als Zijpenberg, Emma  Pyramide en Posbank meer dan voldoende uitdaging om er een leuke klimtocht van te maken. De perfecte weersomstandigheden had velen naar buiten gelokt. Het was dan ook druk en opletten geblazen om de weg te delen met de overige recreanten en verkeersdeelnemers.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 2-7-2017

Op de eerste zondag van juli was het nog niet direct merkbaar dat het zomer is. Met hier en daar een verdwaald buitje en de nodige wind was het wisselvallig fietsweer. Onze mountainbikegroep en toergroep 5 merkten dat tijdens hun trainingsrit door het Brabantse land. Ook toergroep 4 kreeg er mee te maken tijdens hun Maas-Waaltocht waarin verscheidene stukjes dijkweg opgenomen waren. En iedereen weet als er wind staat dan merk je dat op de dijk altijd, soms heb je ‘m mee maar meestal niet, een pittige rit dus.

Toergroep 1, 2 en 3 waren deze dag present in Grave waar onze fietsvrienden van de graafse toerwielerclub hun Advitronics Telecom Tour organiseerden. Een pittige tocht die niet alleen klimmetjes als de Wylerbaan en de Oude Holleweg in Berg en Dal bevat maar ook Kleve en de omgeving van Goch aandoet.  Ook hier afwisselend weer tijdens een afwisselende route met de nodige heuveltjes en vals plat over rustige wegen met verrassende vergezichten.  Groep 3 beperkte de route tot ca. 100 km, groep 1 en 2 keerden met 150km op de teller terug in Schaijk.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 25-6-2017

Op de laatste zondag van juli reed Ons Verzet een jaarlijkse klassieker, de Jan Meulepas marathon. Om meerdere redenen is dit geen alledaagse rit,  het is de enige clubtocht waarbij we door de 200km heen gaan en een tocht die we ter nagedachtenis van Jan rijden. Tijdens deze lange zit passeerden we opnieuw diverse punten waarvan we weten dat Jan er in zijn eentje graag kwam. Via Gennep de grens over met een 1e stop in Kevelaer en de bijzondere  middagpauze aan de Hariksee in Nettetal, een van zijn favoriete bestemmingen. Door de kwaliteiten van de keuken snappen wij wel waarom. Vervolgens bij Swalmen weer de grens over, pontje bij Reuver en via Echgel naar Griendtsveen en vanaf daar terug naar Schaijk. Ondanks de regen tijdens de eerste uren en  soms stevige wind werd het wederom een mooie tocht. Terloops hebben we heel wat aan de vaardigheid bandje wisselen kunnen doen. Met 233km op de teller bereikten groep 1 en 2 clubhuis de Potter, waar Margriet ons hartelijk verwelkomde. Toergroep 3 reed eerder op de dag de halve Marathon met als keerpunt de brug bij Wanssum. Toergroep 4 fietste het jaarlijkse rondje Lieshout met rust en keerpunt onder bij de bekende brouwerij van dit dorp. Ook zij kregen te maken met de in de loop van de ochtend toenemende wind en af en toe wat nattigheid.

Lees Meer
Geplaatst op

Zondag 18-6-2017

Het vaderdagweekeinde is een weekend van veel activiteiten, veel kilometers en veel zweetdruppels geworden. Voor een aantal begon het fietsweekend al op vrijdag in Luxemburg met op zaterdag de deelname aan de Jean Nelissen Classic vanuit Vianden.  Alhoewel deze buiten het reguliere toerprogramma valt is het een rit met uitdaging die door de verschillende afstanden (105 -180 km) voor ieder van ons passend is. Het was wederom genieten van het pittige klimwerk, de verkeersluwe routes en prachtige uitzichten.

Terug in Schaijk stond de zondagse rit min of meer in het teken van uitfietsen. Groep 1 reed door het land van Maas en Waal, met keerpunt de brug bij Zaltbommel en pauze in Neerijnen, groep drie was ook in het land van maas en waal te vinden maar hield de afstand wat korter, al is 100 km. toch nog steeds een behoorlijk stuk. Groep 2 ging in tegengestelde richting via de Maasheggen en keerde in Blitterswijck om vervolgens via de bossen van de Maasduinen en oostelijke  Maasoever via Gennep huiswaarts te keren

Toergroep 4 en 5 gingen elk apart op pad voor een vaderdag verrrassingstocht door het Brabantse land. Via o.a. Vinkel en Heeswijk werd een prima te fietsen route gereden met veel afwisseling, in Sint Oedenrode was het even zoeken naar de juiste pauzeplek maar daar smaakte de koffie niets minder om. Via de maashorst terug naar Schaijk verliep ondanks een lekke band bij Nistelrode lekker vlot waarna iedereen even na kon praten op het zonnige terras van het clubhuis.

Lees Meer
page 1 of 3

Start typing and press Enter to search