Na een drukke week, waarin de Maashorstfiets3daagse centraal stond die ondanks het slechte weer van de eerste dagen toch velen een hoop fietsplezier bood, was het zondag j.l. tijd om zelf weer op de fiets te klimmen.

Groep 1, 2 en 3 deden de jaarlijkse Keienrenners Classic. Een tocht die we niet willen missen omdat het een route is waarin alles zit waar we als toerfietser blij van worden. Polder, bos, dijk, vlak, maar ook de nodige klimmetjes. De aaneenschakeling van de heuvels rondom Doorwerth, Wageningen en de Utrechtse heuvelrug liet ons flink zweten. Door bij de brug van Ravenstein op de route te gaan, waren we relatief snel bij de pauze. De tweede stop bij Kesteren was dan ook welkom, temeer omdat door de hoge temperatuur en de stevige wind we wel wat extra drinken konden gebruiken. De laatste etappe door het land van Maas en Waal werd met wind op kop nog een heuse beproeving, maar eenmaal terug op het terras van ons clubhuis kon er mooi weer 140 km bijgeschreven worden.

Groep 4 vertrok op deze zonnige zondag naar het zuiden om de Siberiëroute af te leggen. Hoewel de naam iets kouds in zich heeft werd het toch een warme rit van 90 km dwars door de Peel naar dit gehuchtje nabij Venray. Ook groep 5 vertrok in dezelfde richting maar koos ervoor om via een enigszins zigzaggende route naar Boekel, Erp en omgeving te rijden.

Na een vroege pauze ging het vervolgens via de rand van Veghel en Uden terug naar Schaijk waar ze na 60 km. als eersten van alle groepen op het terras van het clubhuis arriveerden.

Start typing and press Enter to search