Het vaderdagweekeinde is een weekend van veel activiteiten, veel kilometers en veel zweetdruppels geworden. Voor een aantal begon het fietsweekend al op vrijdag in Luxemburg met op zaterdag de deelname aan de Jean Nelissen Classic vanuit Vianden.  Alhoewel deze buiten het reguliere toerprogramma valt is het een rit met uitdaging die door de verschillende afstanden (105 -180 km) voor ieder van ons passend is. Het was wederom genieten van het pittige klimwerk, de verkeersluwe routes en prachtige uitzichten.

Terug in Schaijk stond de zondagse rit min of meer in het teken van uitfietsen. Groep 1 reed door het land van Maas en Waal, met keerpunt de brug bij Zaltbommel en pauze in Neerijnen, groep drie was ook in het land van maas en waal te vinden maar hield de afstand wat korter, al is 100 km. toch nog steeds een behoorlijk stuk. Groep 2 ging in tegengestelde richting via de Maasheggen en keerde in Blitterswijck om vervolgens via de bossen van de Maasduinen en oostelijke  Maasoever via Gennep huiswaarts te keren

Toergroep 4 en 5 gingen elk apart op pad voor een vaderdag verrrassingstocht door het Brabantse land. Via o.a. Vinkel en Heeswijk werd een prima te fietsen route gereden met veel afwisseling, in Sint Oedenrode was het even zoeken naar de juiste pauzeplek maar daar smaakte de koffie niets minder om. Via de maashorst terug naar Schaijk verliep ondanks een lekke band bij Nistelrode lekker vlot waarna iedereen even na kon praten op het zonnige terras van het clubhuis.

Start typing and press Enter to search