Zelfs de mooiste fietsroutes blijven nooit hetzelfde want het kan altijd beter. Zo reden toergroep 1 en 2 op tweede pinksterdag een vernieuwde Ommegang van Kevelaer. Vooral rondom het bedevaartdorp was het een en ander aangepast en de pauze was dan ook niet in de schaduw van de Dom, maar even buiten het altijd drukke centrum. Wel was het weer volop genieten van de veelal verkeersluwe wegen in een fraaie omgeving. Door nabij Gennep 2x de grens te passeren kon het gebeuren dat er meer kilometers in Duitsland gereden werden, dan in ons eigen landje. Toch knap voor een route van iets meer als 125km.

Toergroep 3 fietste deze 2e Pinksterdag de Wout Poels tocht van bijna 110 kilometer. Dat hield in aan de Brabantse kant van de Maas heen en na de brug bij Wanssum en de pauze in Well via de Limburgse kant van de Maas weer terug naar Schaijk.

Net als de overige groepen troffen groep 4 en 5 deze dag prima fietsweer voor een pinkster-verrassingstochtje. Met afwisselend dijkweggetjes, polderwegen en lekkere fietspaadjes werd er door hen resp. 80 en 60 kilometer afgelegd.

Start typing and press Enter to search