Op 07 maart 2021 bij de eerste tocht van het wielerseizoen 2021 van TWC Ons Verzet bereikte Bert van der Bolt een serieuze mijlpaal van 100.000 geregistreerde clubkilometers!
Tijdens de pauze, op een koude parkeerplaats nabij het café waar we normaliter pauze houden is Bert ontvangen door zijn fietsmaten. Die stonden allen gereed, uiteraard op ruime afstand, en hadden een mooi spandoek opgehangen. Toen Bert er aan kwam met zijn groepje was het een mooie verassing dat deze mijlpaal niet zomaar gepasseerd zou worden.

In 2020 zijn er aanmerkelijk minder club-kilometers gereden vanwege de corona-maatregelen, anders was het ongetwijfeld ergens medio 2020 al zover geweest.
Het heeft Bert 38 jaar gekost om deze kilometers bij elkaar te rijden.
Bert is al lid van Ons Verzet sinds 1974, maar pas in het 10e jaar zijn er van Bert kilometers geregistreerd. Voordien reed hij voornamelijk de volgwagen die toen heel gebruikelijk was.
In de periode 1983 tot heden zijn deze kilometers dus verzameld.
Als je de niet-clubkilometers aan trainingsritten en MTB-ritten in de winter mee zou tellen zal Bert toch kort bij de 200.000 km zitten.
Voorlopig is Bert de enige zijn die deze mijlpaal bereikt. Zijn voorsprong op de nummer twee in dit klassement is geen 15 seconden of zelfs 15 minuten, maar zeker 15 jaar! De opvolger staat nu op zo’n 74.000 km. Daar kan zelfs Theo Koomen geen spannende wedstrijd meer van maken!
Bert is namens de hele club gefeliciteerd met deze mijlpaal en kreeg een bloemstuk aangeboden waar een fietswiel en enkele lekke banden in verwerkt waren.

Start typing and press Enter to search