Uitzetploeg op verkenning

Op zondagochtend 17 februari kunnen mountainbikers zich uitleven in Schaijk. Wielerclub Ons Verzet organiseert een uitgezette mountainbike tocht waar deelnemers kunnen kiezen uit verschillende afstanden te weten, 33, 44, 55 of 70 kilometer.

De “Fibberwaarie tocht” zoals de tocht traditioneel heet komt door de bossen van Reek, de Maashorst en Herperduin. Alle routes zijn mooi en uitdagend, en bieden afwisselend single tracks, pittige korte klimmetjes en bospaden.

In de Maashorst is een verzorgde pauzeplaats ingericht waar deelnemers even kunnen bijkomen.

Starten voor deze tocht kan tussen 8:30 en 9:30 in de nieuwe locatie van “De Potter”, Pastoor van Winkelstraat 2a in Schaijk. Bij terugkomst is daar gelegenheid om de fiets schoon te spuiten, om te kleden, en natuurlijk nog even gezellig na te praten.

Kosten voor deelname zijn 4 euro voor NTFU / KNWU leden en 5 euro voor overige deelnemers. Voor de jeugd t/m 15 jaar is deelname gratis.

Tijdens de tocht worden foto’s gemaakt door “de goede doelen fotograaf” Anton Hofmans, lid van Ons Verzet. Na afloop kun je op zijn website foto’s bestellen. Anton gaat later dit jaar deelnemen aan het evenement “Klimmen tegen MS” en gaat de opbrengst van alle foto’s gebruiken om onderzoek naar de ziekte MS te steunen.

Start typing and press Enter to search